Защитното съоръжение на ул. Барутен погреб“ №1, известно като бившия рок

...
Защитното съоръжение на ул. Барутен погреб“ №1, известно като бившия рок
Коментари Харесай

Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“ става стопанин на знакова сграда във Варна

Защитното оборудване на ул. „ Барутен погреб “ №1, известно като някогашния рок клуб „ Бонкърс ”, да се даде за стопанисване на съдружие „ Варна – Европейска младежка столица “.

Това реши на днешното си съвещание ПК „ Собственост и стопанство “ към Общински съвет - Варна. Имотът ще бъде възложен за безплатно прилагане на организацията за период от пет години.

Съоръжението със застроена повърхност от 166 кв. м. е обществена държавна благосъстоятелност. През 2012 година страната го даде на Община Варна за безплатно ръководство с концепцията за основаване на музеен и културен център. Сключен бе контракт със съдружие с публично прилагане активност „ Народно читалище Стара Варна 2010 “, което пое ангажимент да трансформира остарялото оборудване в концертна и изложбена зала. Преобразяването по този начин и не се случи, а сега парцелът е в плачевно положение.   Затова през май тази година Общинският съвет взе решение договорът сред Община Варна и читалище „ Стара Варна 2010 “ да бъде преустановен.

На днешното си съвещание членовете на комисията одобриха и промени в Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност “. В нея беше включена част от постройка на ул. „ Цар Симеон I “ № 26, която страната дава на Община Варна за безплатно ръководство. Имотът със застроена повърхност 291 кв. м. ще се употребява от Оперативна програма „ Общински паркинги и синя зона “ по отношение на въвеждане на платеното паркиране „ Синя зона “.

За да влязат в действие, днешните решения на комисията би трябвало да бъдат доказани и на съвещание на Общинския съвет.  

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР